Requiem Voor De Onwerkelijkheid

Silbersee

Requiem voor de Onwerkelijkheid

20:00 / Concertzaal / Muziek

Toon Tellegen schreef de tekst voor een nieuw requiem, een zinnebeeldige vertelling in zijn typerende stijl: toegankelijk, lichtvoetig-filosofisch en vooral bekoorlijk mooi. De ik-figuur, gespeeld door Kees Hulst, ontmoet de engel van de dood en neemt in veertien stappen afscheid van de ‘onwerkelijkheid’, die volgens hem het leven is.

Corrie van Binsbergen componeert de muziek, die wordt gezongen door een 45-koppig amateurkoor, bijgestaan door drie zangers van Silbersee, pianist Albert van Veenendaal en Van Binsbergen zelf op de gitaar. Vanuit de zaal zingt een lokaal amateurkoor mee. Het publiek wordt gevraagd iets mee te nemen dat aan een dierbare overledene herinnert. De persoonlijke voorwerpen worden opgehangen in een speciaal voor de voorstelling vormgegeven altaar. Het Requiem Voor De Onwerkelijkheid belooft een magische totaalbeleving te worden.

  • tekst Toon Tellegen muziek Corrie van Binsbergen cast Corrie van Binsbergen, Hans Croiset, Sterre Konijn, Nestor Martinez Jara, Björk Níelsdóttir, Georgi Sztojanov & Albert van Veenendaal koor Consensus Vocalis

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.