Nominaties Cabaretprijzen 2018

De VSCD-Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen 2018 bekendgemaakt: zes voorstellingen zijn genomineerd voor de Poelifinario (in de categorieën entertainment, engagement en kleinkunst) en vijf voorstelling voor de Neerlands Hoop. 

De Poelifinario
De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Genomineerd in de categorie entertainment zijn Jochem Myjer met Adem in, adem uit en De Alex Klaasen Revue met Showponies. In de categorie engagement zijn Tim Fransen met Het kromme hout der mensheid, Richard Groenendijk met Om alles! en Veldhuis & Kemper met Geloof ons nou maar genomineerd. De genomineerde - en tevens winnaar - van de Poelifinario in de categorie kleinkunst is Joost Spijkers met Spijkers II. De jury vond dit programma dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven. 

De Neerlands Hoop
De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. Er zijn vijf voorstellingen genomineerd voor deze prijs: Johan Fretz met De Zachtmoedige Radicaal, Martijn Kardol met Bang, Stefano Keizers met Erg Heel, René van Meurs met Ik beloof niks en Rundfunk met Wachstumsschmerzen

Kijk hieronder welke van deze voorstelling in Theaters Tilburg te zien zijn.