Het Zuidelijk Toneel

Free Heri Heri For All

seizoen 2020/2021 special
do 1 jul 2021
start 16:00 einde 21:00 pauze nee locatie studio

Samen met Het Zuidelijk Toneel (HZT) nodigen we je uit voor deelname aan de grootste Keti Koti-tafel van Nederland! Naar een idee van KIP Republic, nodigen we heel Tilburg uit om een heri heri maaltijd te eten en zo gezamenlijk dan wel symbolisch de afschaffing van Slavernij op 1 juli 1863, samen te herdenken en te vieren.

Het traditioneel Afro-Surinaamse gerecht heri heri kan dit jaar op twee locaties afgehaald worden: bij HZT-headquarters aan de Ringbaan Oost, of onder de luifel van de studiozaal van Theaters Tilburg. Heri Heri is een bekend Afro-Surinaams gerecht met aardvruchten, zoute vis en ei. Op beide locaties wordt de maaltijd vers bereid, en wordt deze omlijst met een (digitaal) museum waar wordt ingezoomd op kunst en rituelen en met als thema het proces van dekolonisatie van lijf en leden.

Praktisch
Om deel te nemen vul je het formulier in op de website van Het Zuidelijk Toneel. Je ontvangt na aanmelding een bevestigingscode waarmee je op 1 juli de maaltijd kan afhalen. Deelname is volledig kosteloos, al kun je op de dag zelf een vrijwillige bijdrage achterlaten. Ophalen gebeurt in tijdslots van 30 minuten, die je bij je aanmelding kunt selecteren. 

Heritage from Royalty
Bij het weggeven van de maaltijd geeft Het Zuidelijk Toneel je ook een beleving mee. In het kader van Keti Koti, verdiepten 12 jongeren zich onder leiding van Myra Fanta Bodian in het proces van dekolonisatie van lijf en leden en Afrikaanse diaspora. Door middel van een boekenclub collecteerde zij verhalen, schreven ze deze op, gaven ze deze op theatrale wijze vorm en legde ze deze vast in een (digitaal) museum: Heritage from Royalty. Prima te beleven onder het genot van je eigen portie heri heri.