Gevaarlijke Namen

25 jaar Srebrenica

met een scherpe blik toneel
wo 13 okt 2021
start 20:15 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie schouwburg

Alma Mustafić was 14 toen haar vader Rizo werd vermoord in de genocide van Srebrenica. Hij werkte als elektricien bij Dutchbat, maar de Nederlanders namen een fatale beslissing door hem uit te leveren aan de Serviërs. Raymond Braat was toen 19 en Dutchbatter. Hij scheidde de mannen van de vrouwen, waarna de mannen werden vermoord. Nu delen ze het podium. 

Alma en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal. Een geschiedenis over gewone mensen, de waanzin van de haat en hoe de genocide vijfentwintig jaar later nog steeds hun leven tekent en dat van vele anderen.

  • coproductie Boy Jonkergouw producties, Vredesorganisatie PAX & Het Zuidelijk Toneel

Theaterkrant
Met ‘Gevaarlijke Namen’ maakt Boy Jonkergouw zichtbaar hoe onvoorstelbaar de aantallen zijn achter de massamoord op Bosnische moslims, na de val van Srebrenica in 1995 – de grootste genocide op Europees grondgebied, na de Tweede Wereldoorlog. Je weet dat het is gebeurd. Maar hier voel je het. Lees recensie
Trailer Gevaarlijke Namen - 25 jaar Srebrenica