Jong Metropole & Michelle David

Higher Ground

verrassend (en) vrolijk T*Approved muziek
di 2 nov 2021
start 20:30 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie concertzaal

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO). Het bestaat uit de beste musici van de klassieke én de jazzafdelingen van de Nederlandse conservatoria, die elkaar vinden in een uniek orkest dat beide werelden bij elkaar brengt. 

Vanavond staat het Jong Metropole op het podium met Higher Ground, naar een soulhit van Michelle David. De zangeres is er ook bij, en samen brengen ze een programma dat ingaat op de tradities én nieuwe vormen van r&b, soul en funk. Het orkest staat onder leiding van de uit Keulen afkomstige bandleider, sideman, componist, arrangeur én dirigent Ansgar Striepens.

Michelle David is een van de beste artiesten van Nederland. Met een mix van gospel soul, funk, Afrobeat en jazz verovert ze podia in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Zo speelde ze o.a. op North Sea Jazz Festival en Lowlands, en trad ze op voor de Nederlandse koning en koningin tijdens het Concert aan de Amstel.

Michelle David op Spotify