Helden van het Zuiden

Björn van der Doelen, Frank Lammers e.a.

muziek
za 11 sep 2021
start 20:15 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie schouwburg

Iedereen heeft wel een grote of kleine held, en we eren ze maar wat graag! In Helden van het Zuiden eren Brabantse muzikanten hun muzikale helden. Een intieme avond met muziek, gesprekken en verhalen; onder leiding van Björn van er Doelen en zijn band de Huursoldaten. 

Frank Lammers, Anneke van Giersbergen en Alissa May vertolken hun favoriete nummers. In de setting van een repetitiehok, waarin de filterkoffie loopt en de flessen bier koud staan, ploffen ze naast Björn neer op de bank. Ze delen hun persoonlijke verhalen achter de nummers, hun fascinatie voor hun helden, laten een stukje horen op een krakende pick-up en spelen de liedjes op een manier die bij ze past.

Björn van der Doelen

Voormalig profvoetballer en de uit Goirle afkomstige Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen) stopte nog voor z'n 30ste met voetballen om o.a. muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z'n laatste album Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd alweer vijf albums verder. Een theatertour met Karin Bruers en Henk van Straten (2014), een clubtour als voorprogramma van Guus Meeuwis (2016) , een theatertour met z'n band de huursoldaten (2017 en 2019) en een paar honderd optredens (sinds 2007) in grote en verrekt kleine zaaltjes, theaters, huiskamers en op festivals hebben er voor gezorgd dat van der Doelen inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden.

Frank Lammers

De Mierlose acteur Frank Lammers begon zijn carrière op het Strabrecht College in Geldrop. In 1995 studeerde hij af aan de toneelschool van Amsterdam waarna hij in tal van films speelde. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een duizendpoot en is te zien in het theater, in reclames, tv-series en korte films. Vandaag de dag is hij bekend van zijn rol als Ferry Bouman in de Netflix-hit Undercover en de film Ferry, reclames van de Jumbo en de film Groeten van Gerri.

Anneke van Giersbergen

De uit Sint-Michelsgestel afkomstige Anneke van Giersbergen heeft er heel wat muziekmeters opzitten. Na dertien jaar als frontvrouw van de band The Gathering ging ze in 2007 solo verder. Sindsdien kent haar creativiteit geen grenzen. Het album Everything is Changing uit 2012 was een mijlpaal in haar solocarrière, hiervoor ontving ze twee Edison Award-nominaties in de categorieën Beste vrouwelijke artiest en Beste album. In 2019 eerde Buma Cultuur Anneke met de Buma ROCKS! Exportprijs voor de meest succesvolle Nederlandse artist in het buitenland in zware muziek. In 2021 brengt Anneke haar nieuwe soloalbum The darkest skies are the brightest uit.

Alissa May

Alissa May is een powerchick die met haar attitude rauwe pop brengt. Je kunt de Eindhovense zangeres onder andere kennen van haar deelname aan The Voice of Holland in 2015. Ook stond ze in het voorprogramma van de Skyward clubtour van Davina Michelle.