Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel

Het eind van het begin van het einde (8+) (try-out)

met een scherpe blik jeugd & familie
wo 1 sep 2021
start 19:30 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie schouwburg

Een voorstelling in z’n achteruit! Onder een dik pak sneeuw zou een voorstelling te zien moeten zijn. Althans, dat zeiden ze bij de kassa toen we de kaartjes kochten. Plotseling dwarrelen er sneeuwvlokjes omhoog en komt er iets tevoorschijn dat lijkt op een lege toneelvloer. Is dit het begin? Is dit het einde? Hallo…? 

Deze familievoorstelling start waar normaal alle anderen eindigen: acteurs naar huis en alle spullen in de vrachtwagen. Klaar om door te rijden naar het volgende theater. Maar wat als er ondertussen helemaal geen theaters meer zijn? Het eind van het begin van het einde probeert als voorstelling wanhopig nog iets voor te stellen. 

Stap binnen in de wereld van prijswinnend regisseur Jetse Batelaan. Even origineel als grappig rekt hij de grenzen van de fantasie op en maakt hij de verwachtingen bewust niet waar.  Misschien is het allerlaatste verhaal nog te redden of is er zelfs een weg terug. Wie helpt er mee? 

  • coproductie Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis regie Jetse Batelaan spel Gina Beuk, Elias De Bruyne, Goele Derick, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Lucas van der Vegt & Willemijn Zevenhuijzen
  • let op In overleg met het gezelschap is besloten om bij deze voorstelling de 1,5 meter in acht te nemen. 

De Standard
Batelaan is erin geslaagd om tijdens de coronacrisis een grootschalige productie te realiseren die ook nog eens urgent reflecteert op de periode waarin er maandenlang geen theater was.
Brabants Dagblad
Het eind van het begin van het einde (...) is één groot spektakel. Vol intelligente geestige vondsten, en nonsens.
Het eind van het begin van het einde8+ [trailer]