Kim van Zeben & MaxTak

De hond die licht gaf (6+)

ontspannen samen uit jeugd & familie
wo 29 dec 2021
start 16:00 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie studio

Victoria woont sinds kort bij haar tante Angina samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemáál niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria maakt er nieuwe dingen van of doet er stiekem proefjes mee. Net zoals de geheimzinnige uitvinder in het boek Frankenstein. Het verhaal is heel spannend, omdat die uitvinder op een dag een echt, levend mens maakt.

Victoria weet bijna zeker dat het allemaal verzonnen is. Zoiets kan toch niet in het echt? Het leven zélf is een geheim dat niemand kent. Maar als je eenmaal uitvinder bent - zoals Victoria - en al heel veel weet over elektriciteit en energie - zoals Victoria - en je bent ontzettend handig - zoals Victoria - dan kun je het natuurlijk best een keer proberen. Bijvoorbeeld in een broeierige nacht vol onweer en bliksem. Of is dat misschien toch niet zo’n heel goed idee?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbijgaat en toch een beetje blijft. En bovenal is het een voorstelling voor de hele familie die barst van het leven. Vol live muziek en zang, poppenspel, slapstick en knallende uitvindingen.

Scènes (over vorige voorstelling)
Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten. (…) Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. Warm aanbevolen.