Theater Gnaffel

Van mij (4+)

verhalen die raken jeugd & familie
zo 26 sep 2021
start 14:30 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie studio

In Van mij zien we een hele hoge muur met één deur. Vóór die muur een jongen, een vrouw en een oude man. Ieder van hen heeft zo zijn eigen gedachten, wensen en dromen. De jongen moet alles nog ontdekken, de vrouw beheerst het nu en de oude man leeft in zijn herinnering. Door de plotselinge komst van vreemde voorwerpen die over de muur vliegen of langs komen glijden ontstaat er een dilemma. Wat zijn het? En waarom? Kleurige strandballen, een zwevende prop papier, een idyllisch bootje en een verhuisdoos vol oud speelgoed. Van wie zijn die spullen? Van jou of van mij? 

Op een poëtische manier worden kinderen en volwassenen meegenomen in een magische wereld die uit meer bestaat dan ‘iets’ of jij alleen. De voorstelling toont wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen is. Harmonie is het streven, delen het doel. Van mij is een voorstelling gebaseerd op het boek Hou van mij, met gedichten van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout.

  • spel Romke Gabe Draaijer, Marike van Weelden & Elout Hol

Theaterkrant
Dankzij het sterke spel verveelt de voorstelling geen moment en al snel geven ook de volwassenen in de zaal zich over aan een wondere wereld waarin logica van ondergeschikt belang is. Van mij sluit zo perfect aan op de belevingswereld van de allerkleinsten, voor wie een verzameling korte scènes veel begrijpelijker is dan een uur durend verhaal.
Theater Gnaffel: trailer "Van mij"