Animato Quartet

Dutch Classical Talent

vertrouwde kwaliteit klassieke muziek
wo 1 dec 2021
start 20:30 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie studio

De Dutch Classical Talent Tour presenteert de meest interessante musici van morgen. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs zoals Tania Kross, Lavinia Meijer en Nora Fischer Deze avond is het podium in onze studio voor het Animato Quartet met een Frans/Russisch programma. De jury over het Animato Quartet: "Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten."

Debussy maakte met het Strijkkwartet dat deze avond gespeeld wordt, korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën. Naast Tsjaikovski klinken ook Drie stukken voor strijkkwartet van Stravinsky, waarmee hij een brug slaat tussen zijn ongepolijste en directe stijl en zijn neo-klassieke periode. 

  • viool Inga Våga Gaustad viooTim Brackman altviool Elisa Karen Tavenier cello Pieter de Koe
  • programma Debussy: Strijkkwartet op. 10 | Tsjaikovski: Hymne van de cherubijn | Stravinsky: Trois pièces voor strijkkwartet e.a.