Nasrdin Dchar

Familiekroniek: Oumi, DAD & JA

toneel
zo 20 feb 2022
start 15:00 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie schouwburg

Nasrdin vertelt op ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, zíjn land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht.

In Oumi (vertaald: mijn moeder) speelt Nasrdin zijn moeder en mét haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen. In DAD (vertaald: vader) speelt Nasrdin zijn vader, en gaat de dialoog met hem aan. Daarnaast staat hij stil bij zijn eigen vaderschap. Een voorstelling over generaties en over emigratie. Over toen, nu en straks. In JA, het laatste deel van de familiekroniek, toont Nasrdin hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. Hij vertelt het verhaal van de liefde tussen hem en zijn vrouw Amy. Een reis langs continenten en culturen, zijn eigen zoektocht naar volwassenheid en vooral naar de liefde en de verbinding. 

De drie voorstellingen zijn achtereenvolgend te zien op één dag. Tijdens een van de pauzes zal er een maaltijd klaar staan, verzorgd door Nadia Zerouali en Samira Dahmani van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen. Of in de woorden van Nadia: “Zoals Nasrdins theatervoorstellingen je in je hart kunnen raken. Zo voedt onze couscous je ziel!”

  • tekst & spel Nasrdin Dchar tekst & regie Floris van Delft tekst Oumi Maria Goos

NRC (over DAD)
DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.
de Volkskrant (over Oumi)
Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris.
Trouw (over JA)
Een belangrijke en heerlijke voorstelling.