Young Classical Talent Award

Kamerata Zuid

vertrouwde kwaliteit klassieke muziek
do 15 apr 2021
start 19:30 einde 21:00 pauze nee locatie thuis

Wegens de huidige maatregelen is er helaas geen publiek welkom in de zaal. Het goede nieuws? Young Classical Talent Award is gratis via een livestream te volgen! Geniet van de mooiste klassieke muziek met hét talent van de toekomst.

Op donderdag 15 april is het zover: de volgende editie van de Young Classical Talent Award. Een tintelfrisse en afwisselende concertavond van zeer hoog niveau, met de bevlogen musici van Kamerata Zuid en finalisten van middelbare scholen uit Tilburg en omstreken. Dát zijn de ingrediënten van dit spannende concours! 

De Young Classical Talent Award is een jaarlijkse terugkerende muzikale talentenjacht in samenwerking met alle middelbare scholen uit Tilburg. Muzikale talenten krijgen die avond de unieke kans om onder begeleiding van een professioneel orkest een muziekstuk te zingen of spelen voor een vakjury. Veel musicerende deelnemers melden zich om auditie te doen, maar de muziekdocenten bepalen wie hun school mag vertegenwoordigen op ons podium. Daarna ligt het lot in handen van de professionele jury, bestaande uit Etienne Siebens en Jan Willem Rozenboom. De winnaar wint de award én een masterclass in zijn of haar discipline.

De scholen worden door de volgende solisten op piano vertegenwoordigd: Eva Rijnen (Nieuwste School), Adna Alagic (Cobbenhagenlyceum), Maaike van Stralen (Beatrix College) en Kris van der Plas (Willem II)

Praktisch

  • Young Classical Talent Award wordt 15 april 2021 vanaf 19:30 uur uitgezonden via een livestream vanuit de Facebook-pagina van Kamerata Zuid. Hier heb je zelf geen Facebook-account voor nodig.
  • Heb je genoten? We vragen je dan vriendelijk om een donatie. Met jouw financiële steun leggen we het fundament voor nog eens vijf jaar Young Classical Talent Award!

Young Classical Talent Award is een initiatief van Kamerata Zuid, Theaters Tilburg en CisT.

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.