Krisztina de Châtel

Feminale

bijzonder (en) vertrouwd dans
di 30 mrt 2021
start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend locatie schouwburg

Al ruim veertig jaar drukt Krisztina de Châtel een onuitwisbare stempel op de Nederlandse dans. Nog altijd stort de Nederlands-Hongaarse zich vol overgave op nieuwe projecten. Zoals Feminale met twee premières: van De Châtel zelf en van Astrid Boons. 

De twee vrouwelijke choreografen maken werk voor vrouwelijke dansers. Met het gloednieuwe Scala kiest Krisztina de Châtel voor de context van het wereldtoneel waar oorlog, polarisatie en geweld diep ingrijpen in het lot en leven van vrouwen. De Châtel daagt haar danseressen uit om op een metershoge, draaiende trap te strijden voor hun evenwicht in deze instabiele wereld. Astrid Boons maakt Arise, een stuk voor drie vrouwen, over verwachtingen en ambities.

  • choreografie Krisztina de Châtel, Astrid Boons dans Marina Bilterijst, Alina Fejzo, Alice Gioria, Martina Orlandi, Karolina Szymura, Federica Panariello, Julia Drittij

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.