Amsterdam Sinfonietta

& Nederlands Kamerkoor

we dromen de zalen vol klassieke muziek
wo 17 mrt 2021
start 19:00 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend locatie concertzaal

Dit concert kan vanwege de coronabeperkingen niet doorgaan zoals gepland. Tickethouders zijn/worden persoonlijk geïnformeerd over de annulering.

Dit concert is een reprise van het project In memoriam, waarmee Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor eerder door Nederland en Zuid-Amerika toerden. Op het programma staat één van ’s werelds mooiste én beroemdste koorwerken: het Requiem van Fauré. De muziek die soms furieus is, dan weer berustend, fungeert als troostrijk eindpunt van dit concert over strijd, verlies, vrede en troost.

Bachs beroemde Chaconne voor soloviool is ook een soort requiem, want de componist schreef het na het overlijden van zijn eerste vrouw. Sjostakovitsj’ Kammersinfonie opus 110a is opgedragen aan de slachtoffers van fascisme en oorlog. Subtiele choreografieën en theatrale elementen maken de nagedachtenissen nog intenser en invoelbaarder.

Fauré - Requiem; fragment uit Agnus Dei | Amsterdam Sinfonietta & Nederlands Kamerkoor

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.