Jeugdorkest Nederland

Casual Classics

lichtpuntjes
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
wo 30 dec 2020 start 21:00 einde nog niet bekend pauze nee

Met Casual Classics zetten we de deuren open voor iedereen die (weer) eens een klassiek concert wil bezoeken.

Beethoven was op vele terreinen een trendsetter in zijn tijd, maar wist je dat hij ook de eerste componist was in een rijtje met grote namen die niet verder kwamen dan negen symfonieën? Ook Schubert, Bruckner en Mahler stierven voordat ze hun tiende symfonie wisten te voltooien. Mahler gaf zijn achtste symfonie zelfs een andere naam om nog wat meer tijd te rekken tot hij aan zijn negende symfonie toekwam. 

Jeugdorkest Nederland laat je vanavond de zevende symfonie van Beethoven horen, een stuk met lekkere beats, maar ook met een supertreurige mars voor de gevallen soldaten (en voor de filmliefhebbers misschien wel bekend uit The King’s Speech). Vanavond kun je óók luisteren naar een nieuw stuk van Matthijs Padding die een werk componeerde op basis van de schetsen van Beethovens tiende symfonie, die gelukkig bewaard zijn gebleven. Zou hij met dit stuk de ‘vloek van de negende symfonie’ kunnen opheffen?

Het orkest brengt ook de 18-jarige violiste Iris van Nuland mee met wie zij nog twee muziekstukken zullen laten horen. Iris van Nuland eindige in september in de finale van het Prinses Christina Concours en werd door de jury een ‘leeuwin op de viool’ genoemd. Je zult dat zeker met de jury eens zijn na het programma van vanavond. Ze voert daarin, samen met Jeugdorkest Nederland, haar lievelingsstukken uit van de componisten Camille Saint-Saëns en Astor Piazzolla. 

Meer lezen? Ga dan naar www.jeugdorkest.nl

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.