Jeugdorkest Nederland

Casual Classics for Kids

lichtpuntjes Uit met Spruit!
jeugd & familie
Locatie: concertzaal
wo 30 dec 2020 start 14:30 einde nog niet bekend pauze nee

Jeugdorkest Nederland komt samen met de 18-jarige violiste Iris van Nuland langs bij Festival Uit met Spruit! Iris zat in de finale van het Prinses Christina Concours en werd door de jury een ‘leeuwin op de viool’ genoemd. Het orkest onder leiding van dirigent Jurjen Hempel en Iris laten je in dit festival hun favoriete muziek horen!

Omdat Beethoven deze maand precies 250 jaar werd geboren staat zijn muziek allereerst op het programma. Van zijn zevende symfonie krijg je het ene moment superveel energie door de lekkere ritmes en het andere moment tranen in je ogen omdat het zo treurig is. Daarom werd deze muziek ook gebruik in een aantal films, waaronder The King’s Speech. Behalve op Beethoven, trakteert het orkest je samen met Iris van Nuland op haar favoriete muziek voor viool en orkest. Muziek die je betovert, verwarmt, maar soms ook leuk en een beetje gek is! 

Meer lezen? Ga dan naar www.jeugdorkest.nl.

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.