Nederlandse Bachvereniging

Johannes-Passion

vertrouwde kwaliteit we dromen de zalen vol klassieke muziek
di 23 mrt 2021
start 19:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend locatie concertzaal

Sinds de uitbraak van het coronavirus zet de Nederlandse Bachvereniging alles op alles om haar concerten door te laten gaan, conform de richtlijnen en op een manier die voor alle bezoekers én musici veilig en prettig is. In 2021 voert de Bachvereniging daarom de Johannes-Passion van J.S. Bach uit, in plaats van de gebruikelijke Matthäus-Passion

De Johannes-Passion – de oudste van Bachs twee bewaard gebleven passies, uit 1724 – is korter, vlotter en rauwer dan de Matthäus-Passion. Waar in de Matthäus-Passion door de talrijke lange aria’s meer aandacht uitgaat naar bespiegeling, ligt in de Johannes-Passion naar verhouding meer nadruk op het verhaal zelf. Het is een spectaculair stuk vol drama, waarin het koor gruwelijk bijtend tekeer gaat. Daar staan bloedmooie aria’s zoals Es ist vollbracht en koralen zoals  Ach Herr, lass dein lieb Engelein tegenover. 

Gezien de uitzonderlijke en uitdagende omstandigheden zijn wij en de musici en medewerkers van de Bachvereniging blij dat de passietraditie met een werk van Bach in stand wordt gehouden.

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.