George & Eran Producties / ROSE Stories

De brieven van Mia (9+)

verhalen die raken programmatips jeugd & familie
di 13 apr 2021
start 19:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend locatie schouwburg

Een muzikale familievoorstelling over vriendschap, oorlog en liefde. En over hoop en troost. Wanneer het Syrische meisje Leila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken ​afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Leila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Wie was Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen dat ze de oorlog heeft overleefd? 

De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy.  Gebracht door de makers van Woestijnjasmijntjes die in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

  • tekst George Elias Tobal regie Eran Ben-Michaël spel Peter van Heeringen, Gonca Karasu, Britte Lagcher, David Lucieer Liza Macedo dos Santos & Milan Sekeris

NRC
George & Eran Producties brengt grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties, zowel voor volwassenen als kinderen (...) George & Eran Producties is in korte tijd uitgegroeid tot een van Nederlands beste gezelschappen.

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.