Iris Hond & Kamerata Zuid

speelt Einaudi

vr 3 sep 2021
start 20:30 einde n.n.b. pauze n.n.b. locatie concertzaal

Het concertseizoen opent met ons huisorkest Kamerata Zuid, samen met pianiste Iris Hond. De eigenzinnige Iris Hond heeft zich door de jaren heen bewezen als artieste van wereldniveau. Ze is niet alleen bekend door haar duizelingwekkende pianospel maar weet ook mensen over de hele wereld te inspireren en ontroeren met haar altijd persoonlijke shows. Ook de muziek van Einaudi, die zoveel mensen keer op keer raakt, weet ze op haar eigen manier over te brengen. De waardering voor elkaars werk is wederzijds, want Einaudi laat zich lovend uit over haar muzikale talent: “One of the most beautiful performances of my music.”

Voor deze gelegenheid speelt Iris niet solo, maar met strijkorkest Kamerata Zuid. Dit concert staat ook 10 keer in Concertgebouw Amsterdam - en was daar binnen 24 uur uitverkocht! - maar gaat van start in Tilburg. De nieuwe arrangementen en de afwisseling met Iris’ eigen nummers zorgen voor een mooie opening van een concertseizoen waar we al zo lang naar uitkeken!

  • dirigent Frank Adams piano Iris Hond
  • Strijkorkest Kamerata Zuid is het huisorkest van Concertzaal Tilburg. Het orkest speelt met klassiek en wil stimuleren dat de muziek van nú minstens zo belangrijk is als de canon van de klassieke muziek.

Iris Hond plays "UNA MATTINA" - Einaudi live @ the Concertgebouw in Amsterdam