Het Zuidelijk Toneel

Instead of Heroes (première)

toneel
vr 30 apr 2021
start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend locatie schouwburg

Deze voorstelling kan vanwege de coronabeperkingen niet doorgaan zoals gepland. Tickethouders zijn/worden persoonlijk geïnformeerd over de annulering.

Helden? Niet alleen grammaticaal een mannelijk begrip, het woord held is in alle opzichten ingekleurd door een te grote hoeveelheid aan testosteron en steroïden. In deze nieuw geschreven voorstelling kiezen we voor de sprekende vrouw, sterker nog: de alleensprekende vrouw. Theatergrootheid Elsie de Brauw speelt een keur aan belangrijke vrouwen uit de geschiedenis: van Rosa Parks en Hannah Arendt tot Tracey Emin en Jane Fonda. We horen hun ambities, ontmoetingen, maar ook hun twijfels en angsten. Het echte heldendom dus. Elsie haar tocht is geestig en geestelijk. Gesteund door een handvol mannen op het podium. Die laatste staan er bij en doen eindelijk wat niemand ooit had verwacht: zwijgen. Aandacht, aandacht: vrouwelijke helden!

  • regie Sarah Moeremans spel Elsie de Brauw, Joep van der Geest, Louis van der Waal, Gilles Biesheuvel e.a

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.