Euregio Jeugdorkest

In Concert

vertrouwde kwaliteit klassieke muziek
za 22 mei 2021
start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend locatie concertzaal

Het Euregio Jeugdorkest is gelukkig weer te beluisteren in onze concertzaal. Het voltallige orkest van 100 jonge talenten is opgesplitst in twee kleinere orkest van ongeveer 50 musici, maar dat maakt de live beleving niet minder. Het programma is onveranderd gevarieerd. Het opent met de heldere en virtuoze ouverture Die Zauberflöte van Mozart en vervolgt onder andere met het symfonische gedicht Finlandia van Sibelius. Het laatste woord is aan Mendelssohn met de Symfonie nr. 5. Hoewel Mendelssohn zelf lang worstelde met het tot stand komen en laten uitvoeren van deze muziek is dit een echt meesterwerk geworden. Glorieus, melodieus en groots!

  • dirigent Hans Casteleyn
    programma Mozart: Ouverture ‘Die Zauberflöte’ | Rossini: Ouverture ’Semiramide’ | Finlandia: opus 26 | Mendelssohn: Symfonie nr. 5 in d, opus 107 ‘Reformatie’  

    Een onbezorgd theaterbezoek

    Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.