Paradox Jazz Orchestra

Remembering Jerry van Rooyen

vertrouwde kwaliteit muziek
wo 31 mrt 2021
start 21:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend locatie concertzaal

Jerry van Rooyen, een van grootste componist/arrangeurs in de jazz die Nederland ooit heeft voortgebracht, overleed in 2009. Zijn werk is kwalitatief zeer sterk, uitzonderlijk origineel en internationaal bekend. Of hij nu schreef voor kleine bezetting, voor big band, of voor een bezetting zoals die van het Metropole Orkest, de grote muzikaliteit van de arrangeur Jerry van Rooyen klinkt altijd door in zijn muziek. In zijn nagedachtenis, maar vooral als eerbetoon aan hem, is voor het programma Remembering Jerry van Rooyen door het Paradox Jazz Orchestra een selectie gemaakt van een aantal van zijn werken. 

Zijn broer, de 90-jarige trompettist Ack van Rooyen zal als solist optreden. Tijdens het Montreux Jazz Festival speelde Ack zelfs met Miles Davis en het Quincy Jones Orchestra.

  • Deze voorstelling stond eerder in november 2020 gepland, maar kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Tickethouders zijn/worden persoonlijk geïnformeerd over de wijziging.

Randprogramma

Openbare repetitie
om 19:00 uur.

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.