Het Nationale Theater

Liefdesverklaring & Tom Pain

toneel
Locatie: schouwburg
do 12 nov 2020 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

In deze double-bill zie je twee nieuwe toneelparels van Het Nationale Theater. Met Romana Vrede in Liefdesverklaring en Bram Coopmans als Tom Pain

Liefdesverklaring
Een gepassioneerde ode aan jou, ons publiek!
Tot maart was het de normaalste zaak van de wereld: een kaartje kopen, je jas aantrekken, naar het theater haasten, je plek opzoeken, wachten tot het donker wordt, kijken en luisteren naar acteurs die een voorstelling spelen. Door het coronavirus weten we weer hoe bijzonder theaterbezoek is en om elkaar daar te ontmoeten. Samen te zijn. Magne van den Berg schreef een liefdesverklaring aan jou, het publiek, die in deze tijd nóg meer op zijn plaats is. Deze Liefdesverklaring wordt gespeeld door Romana Vrede (regie Eric de Vroedt).

Tom Pain 
Het taaie liefdesleven van een anti-entertainer. 
Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Tom Pain hoort niet bij die mensen. Vrijuit associërend deelt hij met het publiek zijn onalledaagse kijk op de dagelijkse worsteling die de zoektocht naar geluk voor mensen als hij elke dag weer is: rauw, ongepolijst en kwetsbaar. Deze solo was dé hit van het Edinburgh Fringe Festival 2004. Guardian-recensent Lynn Gardner noemde het tien jaar later “nog altijd de beste monoloog die ik ooit heb gezien.” De voorstelling wordt gespeeld door Bram Coopmans in regie van Eric de Vroedt.

Extra: Persconferentie & Precies

Als extra programma op deze avond zie je twee macabere miniaturen van Harold Pinter over virusbestrijding en politiek.

Telegraaf over Liefdesverklaring
Pareltje om je op te verheugen." "Niet twijfelen om te gaan, als je wat warmte zoekt in deze soms kil aanvoelende samenleving.
de Volkskrant over Tom Pain
Tom Pain is angstaanjagend maar toch ook grappig". "Een regelrechte ontdekking.
Tom Pain | Het Nationale Theater speelt altijd

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets