Amsterdam Sinfonietta

Simone Lamsma: Pärt über Bach

vertrouwde kwaliteit
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
vr 9 okt 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Tabula Rasa is een van de eerste stukken die Pärt schreef in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl, waarmee hij zo beroemd is geworden. “De geluiden zijn er om de stilte te omringen", zei Pärt. In de periode die hieraan voorafging verkeerde Pärt in een diepe crisis. In de zoektocht naar een nieuwe stijl verwerkte hij andere muzikale stijlen in collages. In Collage über B-A-C-H verweeft hij frasen van Bach met zijn eigen modernistische muziek. Twee stukken van Bach omlijsten deze avond de muziek van Pärt. En de violisten Simone Lamsma en Candida Thompson soleren in de werken van de twee spirituele grootmeesters. Hemels!

  •  leiding & viool Candida Thompson viool Simone Lamsma
  •  programma o.a. Pärt: Collage über B-A-C-H & Tabula Rasa | Bach: Kyrie uit Hohe Messe BWV 232 (versie voor strijkorkest) & Sinfonia uit Ich hatte viel Bekümmernis BWV 21

  • houd rekening met
    Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.