philharmonie zuidnederland

Simone Lamsma straalt met Mozart

vertrouwde kwaliteit bijgeboekt
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
do 26 nov 2020 start 19:00 einde nog niet bekend pauze nee

Violiste Simone Lamsma soleert met groot succes met wereldberoemde orkesten op alle continenten. Inmiddels is ze ook zo’n beetje de huissoliste van philharmonie zuidnederland. Tijdens dit concert straalt Simone Lamsma in het sprankelende Eerste Vioolconcert van Mozart. Voorafgaand hieraan klinkt een gloednieuw openingswerk van Xavier van de Pol. In opdracht van philharmonie zuidnederland schreef hij een meditatieve ‘anderhalve-meter-compositie’. Een bijzonder spel met klanken uit de verte en keuzevrijheid van de musici. Tenslotte dirigeert Hans Graf de magistrale Zevende Symfonie van Beethoven. Het aangrijpende Allegretto uit deze symfonie (te horen in de film The King’s Speech) laat met zijn hypnotiserende ritme niemand onberoerd.

  • dirigent Hans Graf | viool Simone Lamsma
    programma Van de Poll: Les sonorités au loin (wereldpremière) | Mozart: Vioolconcert nr 1 | Beethoven: Symfonie nr 7

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets