philharmonie zuidnederland

Chaos

vertrouwde kwaliteit bijgeboekt
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
wo 30 sep 2020 start 19:00 einde 20:00 pauze nee

Gelukkig is philharmonie zuidnederland ook in het nieuwe, roerige, concertseizoen altijd te zien en horen. Tijdens een gevarieerde concertavond gaan we van barok tot klassiek en een bijzondere wereldpremière. Solist is meesterpianist Dejan Lazić.

We herkennen allemaal nog de collectieve chaos, onzekerheid en het gevoel van onbehagen aan het begin van de coronacrisis. Dit concert staat volledig in het teken van die chaos. Zo schetst de Franse barokcomponist Jean-Féry Rebel met veel lef en energie een wereld zonder orde. Bijzonder is ook de nieuwe compositie van Aart Strootman, hij schreef speciaal voor het orkest een persoonlijke reflectie op de huidige crisistijd. Dit uit zich in een fascinerend werk voor 1,5 meter orkest. Daarnaast brengt pianist Dejan Lazić parelende pianomuziek van Weber. Tot slot klinkt Haydns 60e Symfonie ‘Il Distratto’ (de verstrooide). 

  • dirigent Jun Märkl piano Dejan Lazić
  • programma Rebel: Uit Les Elements: Chaos | Strootman: Compositie voor 1,5 meter orkest (wereldpremière) | Weber: Concert voor piano en orkest | Haydn: Symfonie nr 60 ‘Il Distratto’

New York Times over pianist Dejan Lazić
Zijn poëtische, welgevormde lijnen en levendige dynamische effecten maken zijn muziek fris, spontaan en gepassioneerd.
  • houd rekening met
    Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.