Het Zuidelijk Toneel & Lucas De Man

Een democratische avond voor bijna iedereen

lichtpuntjes
toneel
Locatie: studio
wo 2 dec 2020 start 21:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe? Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel gaan onder leiding van huismaker Lucas De Man op reis door Europa met een nieuw project: In search of democracy 3.0. Samen met lokale partners en burgers doen ze onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst.

Een democratische avond voor bijna iedereen is een interactieve avond in onze studio. Een onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Een analyse, maar ook een actieve zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt. 

  • van en met Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Jasper van den Berg, Emma Lesuis, Eva Meijering & Saar Vandenberghe   

Een democratische avond voor bijna iedereen

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.