Nieuw Utrechts Toneel

De chaos van 2020

afgelast
toneel
Locatie: studio
vr 27 nov 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan deze voorstelling niet doorgaan zoals gepland. We informeren gasten hier persoonlijk over. Volg de updates hier.

Wat is echt en wat is nep? Door wiens ogen kijk je naar de wereld en de mensen om je heen? En wat doet dat perspectief met hoe je ernaar kijkt? Het NUT onderzoekt het en speelt De chaos van 2020 op drie plekken tegelijkertijd: een tijdelijke dependance in Leidsche Rijn, de Nederlandse theaters en vanuit de VS. De acteurs staan in verbinding met elkaar en het publiek. Op alle drie de plekken zie je dezelfde voorstelling, of… toch niet? 

‘I would give myself an A+.’
– Donald Trump

Polls, polarisatie, racisme, idealisme, klimaatontkenning, armoede, identiteitspolitiek... De Chaos van 2020 is een voorstelling over Amerika. Want lastige kwesties en pijnlijke gebeurtenissen gebeuren vooral aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, toch?

Tegenstellingen laaien in 2020 hoger op dan ooit. Wereldwijde protesten tegen racisme. Een machtsverschuiving op het wereldtoneel door corona, complottheorieën en een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk. Hoe moeten we verder? Wie moet dit beter maken? De nieuwe president van Amerika?

Een kwestie van perspectief
Door wiens ogen kijk je naar de wereld en de mensen om je heen? En wat doet perspectief met je? Ben je voor of tegen, zwart of wit, oud of jong, woke of not woke? De chaos van 2020 is een theatrale & muzikale mindf*ck over dát wat nú besproken moet worden. Wat dat is? Dat hangt af van hoe je ernaar kijkt.

De chaos van 2020 is een wezenlijke, urgente, grappige, intelligente, toegankelijke, actuele, muzikale, goed verzonnen en tegelijk heel erg ware voorstelling naar aanleiding van, voorafgaand aan en na afloop van de Amerikaanse verkiezingen. 

De Chaos van 2020 | Teaser

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.