Het Zuidelijk Toneel & BERLIN

True Copy

afgelast
toneel
Locatie: schouwburg
wo 25 nov 2020 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan deze voorstelling niet doorgaan zoals gepland. We informeren gasten hier persoonlijk over. Volg de updates hier.

In 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van de Nederlandse Geert Jan Jansen. Ze stuiten er op zestienhonderd werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, en Appel. Opmerkelijk detail: het gros ervan blijkt uit het penseel van de Nederlander te komen. Meer dan twintig jaar nam de meestervervalser de kunstwereld in het ootje. “Ik ben geen oplichter, ik ben een verlichter,” zegt hij er zelf over. 

Tot op de dag van vandaag hangen er in musea wereldwijd nog steeds vier werken waarvan niemand vermoedt dat ze eigenlijk uit de koker van Geert Jan komen. Een spellingfout in een certificaat dat hij uitschrijft bij een werk ‘in de stijl van’ Chagall doet hem na vele jaren uiteindelijk de das om. True Copy legt de vinger op enkele zere wonden binnen de kunstwereld, maar is ook het verhaal van een man die zich staande probeert te houden in een web van leugens. 

  • concept & regie Bart Baele & Yvies Degryse met Geert Jan Jansen

NRC
In True Copy verhaalt Geert Jan Jansen, in een decor van kantelende kunstwerken, over zijn methodes. Het publiek maakt kennis met de psychologische oorlogsvoering van de oplichter. Lees recensie
True Copy

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer Lucebert