Metropole Orkest

Lalah Hathaway sings Donny Hathaway

muziek
Locatie: schouwburg
zo 19 sep 2021 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Dit najaar ontmoeten het Metropole Orkest en Lalah Hathaway elkaar opnieuw! Het orkest, onder leiding van Vince Mendoza, en de ‘First Daughter of Soul’ brengen een eerbetoon aan soulzanger, arrangeur en componist Donny Hathaway.

Lalah Hathaway’s track record spreekt voor zichzelf. In 2019 alleen al werd ze driemaal genomineerd voor een Grammy. In totaal won ze deze prestigieuze prijs in haar carrière maar liefst vier keer, onder andere voor het album Lalah Hathaway Live en het nummer Angel. Ook Hathaways lijst met samenwerkingen wordt steeds langer. Zo dook ze de studio in met grote namen als Pharrell Williams, Kendrick Lamar, Dr. Dre en Anderson Paak en werd ze uitgenodigd op podia over heel de wereld door Prince, Stevie Wonder, Quincy Jones en Herbie Hancock.

Tijdens Legacy: Lalah Hathaway sings Donny Hathaway wordt de muziek van Donny Hathaway voor het allereerst gespeeld met een volledig orkest. Onder leiding van honorair dirigent van het Metropole Orkest Vince Mendoza ging deze show vorig jaar in première in het Lincoln Center in New York. Dat dit concert nu naar Nederland komt, is voor voor hen beiden een droom die uitkomt!

Lalah Hathaway & Metropole Orkest - So They Say