Jong Metropole ft. Jamison Ross

speelt Snarky Puppy

muziek
Locatie: concertzaal
vr 13 mrt 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

In dit PaRaDoXaal-concert speelt Jong Metropole een programma rond de muziek van de swingende hedendaagse New Yorkse jazzband Snarky Puppy. Dit doet het gezelschap onder leiding van de vermaarde Britse dirigent Jules Buckley én samen met Snarky Puppy-percussionist (en zanger) Jamison Ross, die hiervoor speciaal wordt ingevlogen. Het Metropole Orkest en Snarky Puppy zijn geen onbekenden van elkaar: in 2016 wonnen ze samen een prestigieuze Grammy voor het album Sylva.

Snarky Puppy staat garant voor energieke en rauwe jazz, soul, hiphop, R&B en funk van het allerhoogste niveau. Hun repertoire past bij uitstek bij Jong Metropole. Het talentorkest brengt het beste van verschillende muziekwerelden samen: het excellente spel uit de klassieke traditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. 

Naast Jamison Ross, zullen ook andere Snarky Puppy leden overvliegen naar Nederland om de musici tijdens de repetitieweek te coachen en kennis te laten maken met het echte Snarky Puppy-gevoel. Het belooft een swingende en energieke avond te worden met onbegrensd speelplezier door jong talent!

PaRaDoXaal
In navolging van de succesvolle samenwerking met Paradox in voorgaande concertseizoenen slaat Concertzaal Tilburg ook dit jaar weer de handen ineen met het Tilburgse muziekpodium. Eerder ontvingen we o.a. Hiromi Trio, Brad Mehldau en Richard Bona in de PaRaDoXaal-concertreeks.

Snarky Puppy, Metropole Orkest - The Curtain