VriendenCultuurPrijs 2019

Winnaars-recital

klassieke muziek
Locatie: studio
zo 17 mei 2020 start 11:00 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Op 8 september 2019 vond de negende editie van de VriendenCultuurPrijs plaats in de concertzaal. In het pianoconcours wordt het podium geboden aan jonge, veelbelovende pianotalenten die met deelname meedingen naar de eer, een geldprijs en een trofee. Tijdens de VriendenCultuurPrijs wordt zowel een juryprijs als publieksprijs uitgereikt. 

Tijdens deze Winnaars-recital laten de winnaars nog eenmaal van zich horen. Na 8 september weten we wie deze talentvolle pianisten zijn, en wordt het programma bekend gemaakt. 

  • Ambassadeurs van Theaters Tilburg betalen voor dit concert enkel de servicetoeslag van 3 euro. Maak gebruik van je persoonlijke kortingscode om je ticket(s) te bestellen!

De deelnemers prijswinnaars:

Florin Mantale (publieksprijs)
Florin Mantale (1996) speelt piano vanaf zijn 8e. Op zijn twaalfde begon hij zijn studie in Roemenië, waar hij in 2015 als Student of the Year afstudeerde. Zowel critici als publiek zijn zeer onder de indruk van zijn vermogen om zowel brede muzikale lijnen als sprankelend virtuoos vuurwerk te laten horen. Zijn technische spel smelt samen met een mooie en kleurrijke toon. Florin Mantale is met recht een van de meest veelbelovende Roemeense pianisten van zijn generatie.

Mattias Spee (vakjury)
Mattias Spee (1997) begon met pianospelen toen hij vijf jaar oud was. Zijn docent Maaike Eijkman gaf les aan de Talentklas Muziek Almere, waar Mattias op zijn elfde werd toegelaten. Hier kreeg hij kamermuziek-, theorie- en groepslessen en extra concerten aangeboden. Op 15-jarige leeftijd werd Mattias toegelaten tot de jong talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium, waar hij les kreeg van David Kuyken. Bij dezelfde docent studeerde hij vervolgens tijdens zijn Bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, die hij in mei 2019 afrondde.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's