Stormkamer

De ontmoeting met de verwarring

lichtpuntjes
special
Locatie: schouwburg toneel op toneel
vr 11 dec 2020 start 19:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

In deze live documentaire maak je kennis met Karlijn Roex. Ze studeerde aan Oxford University, en is socioloog en schrijver. En Karlijn kreeg een aantal keer door instanties het etiket ‘verward gedrag’ opgeplakt. Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wie zie jij? De intellectueel of de idioot? In deze Stormkamer worden vooroordelen laagje voor laagje afgepeld, wordt geprobeerd de mediastorm rondom psychiatrie te vangen en wordt letterlijk het web van sociale codes ontward. Misschien blijkt achteraf het verhaal van de ander minder ver van je af te staan dan je denkt. 

Binnen de vier muren van de Stormkamer stap je in een live-vertelling die de grenzen tussen podium en tribune vervaagt en de drempel tussen publiek en spreker verlaagt. Welke vooroordelen heb jij over iemand met afwijkend gedrag? En wat zegt jouw oordeel over deze persoon over hoe je zelf in het leven staat?

Over Karlijn Roex
Karlijn Roex (1989) is onderzoeker, schrijver en activist. Het afgelopen jaar maakte ze vooral naamsbekendheid als spreker en publicist binnen het ‘verwarde personen’-debat. Daarin worden mensen met afwijkend gedrag vaak weggezet als gevaarlijk. Karlijn draait het perspectief om: zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen en de dwingende verwachting normaal te doen? In 2019 publiceerde ze haar boek In verwarde staat, waarin ze persoonlijke ervaringen combineert met een sociologische analyse van de maatschappij.

Over theatergezelschap Stormkamer 
Een Stormkamer is een ontmoeting buiten het rode pluche op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt regisseur Hanna van Mourik Broekman verschillende opvattingen samen in één arena. Vier muren, verschillende waarheden, één dialoog: dat is een stormkamer.

  • Deze voorstelling stond eerder in november 2020 gepland, maar kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan zoals gepland. Tickethouders zijn/worden persoonlijk geïnformeerd over de wijziging.

Een onbezorgd theaterbezoek

Een bezoek aan Theaters Tilburg zal de komende tijd anders verlopen dan je van ons gewend bent. We vragen je, voordat je reserveert, de up to date richtlijnen en voorwaarden te lezen. Bekijk ze hier.