Nederlands Blazers Ensemble

The Unknown Chaplin

klassieke muziek
Locatie: concertzaal
vr 6 mrt 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Vier hilarische, kolderieke en melancholische stomme films van het grote genie Charley Chaplin. Films die het, zoals in die tijd gebruikelijk, zonder muziek en zonder soundtrack moesten doen. Reden voor het Nederlands Blazers Ensemble om aan vier componisten te vragen nieuwe muziek te componeren die de films naadloos begeleiden en ondersteunen. Reza Namavar, Micha Hamel, Oene van Geel en Julian Schneemann geven een hedendaagse invulling en ode aan het kunstenaarschap van Chaplin.

Artistiek leider Bart Schneemann: “We laten de minder bekende Chaplin zien. Het zijn echt heel grappige en aangrijpende films, die weinig mensen zullen kennen. Naast de slapstick heeft het programma ook een ernstige laag, zoals bij Chaplin ook altijd aanwezig is. Als contrast met de nieuw gecomponeerde soundtracks spelen we ook werk dat Philip Glass schreef voor de film Mishima, a Life in Four Chapters.”

• i.s.m. Eye Filmmuseum
tip:
Na afloop spelen de musici een toegift in de foyer.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's