Amsterdam Sinfonietta

Kreutzer vs Kreutzer

Serie Amsterdam Sinfonietta
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
wo 20 nov 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Kreutzer vs. Kreutzer is een muziektheatervoorstelling van Amsterdam Sinfonietta en muziektheatergroep Orkater, met de acteurs Anniek Pheifer en Stefan Rokebrand. Het Engelse scenario is vertaald door Gijs Scholten van Aschat.

De meeslepende muziektheatervoorstelling over liefde, jaloezie en moord is gebaseerd op Tolstojs novelle Kreutzersonate (1891). In deze crime passionnel speelt Beethovens gelijknamige sonate een cruciale rol. Een door jaloezie verteerde man doodt zijn echtgenote. Hij verdenkt haar ervan een affaire te hebben met de violist met wie zij Beethovens Kreutzer Sonate speelt. Het verhaal van Tolstoj intrigeerde vervlgens componist Leoš Janáček. Scène voor scène verklankte hij het in zijn uiterst originele eerste strijkkwartet ‘Kreutzer’. In Kreutzer vs. Kreutzer doen de echtgenote en haar (vermeende) minnaar hun verhaal. Wat is er precies gebeurd, en was er eigenlijk wel sprake van overspel?

• programma: Beethoven: Sonate nr. 9 ‘Kreutzer’ | Janáček: Strijkkwartet nr. 1 ‘Kreutzer’
• leiding & viool: Antje Weithaas | spel: Stefan Rokebrand & Anniek Pheifer | regie: Leopold Witte

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's