Jan-Willem Rozenboom

Schubert College (première)

klassieke muziek
Locatie: concertzaal
vr 27 sep 2019 start 20:30 einde 22:00 pauze nee

Na zijn succesvolle tournee met de beroemde Goldbergvariaties van Bach brengt pianist Jan-Willem Rozenboom nu de werken van Schubert naar het grote publiek. En waar anders kan zijn concert beter in première gaan dan in zijn eigen stad, Tilburg? Tussen zijn virtuoze pianospel door, verhaalt Rozenboom over Schuberts werken en de worsteling met de erkenning die tijdens zijn leven uitbleef. Over hoe de eerste romantische componist op 31-jarige leeftijd totaal berooid overleed en de faam die, zoals bij menig groot kunstenaar, pas daarna kwam. Als een popidool uit de vroege negentiende eeuw. Wie nog niet van Schubert hield, sluit hem straks voor altijd in het hart.

Jan-Willem Rozenboom is in het dagelijkse leven al negentien jaar bekend als de vaste pianist, componist en producer van zanger Guus Meeuwis. Samen met hem schreef hij vele hits, waaronder Toen ik je zag, Brabant en Tranen gelachen. Rozenboom is tevens een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland. Hij studeerde in 2000 cum laude af aan het Brabants Conservatorium en voltooide in 2003 de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast zijn loopbaan in de popmuziek, bekwaamde hij zich in de Goldberg-variaties van Bach. Nu is de het de beurt aan de romantische componist Schubert.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's