Hier adem ik vrij

Stichting Muziektheater Tilburg

amateurkunsten
Locatie: schouwburg
za 16 mei 2020 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Ze is maar net 21 jaar oud, wanneer ze uit het luxueuze Winterpaleis in Sint-Petersburg vertrekt. Haar man neemt haar mee naar zijn land. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niet veel van de cultuur, maar toch is ze gelukkig. Ze is immers bij hem, haar grote liefde. Wat voor Anna Paulowna begint als een spannend avontuur, verandert al snel in een aaneenschakeling van teleurstellingen. Ze voelt zich opgesloten, haar schoonfamilie is koud en afstandelijk en haar man, de toekomstige Koning Willem II, leeft in een wereld vol geheimen. Zal Anna, net als haar man, een plek vinden waar ze vrij kan ademen?

Na het succes van de voorstelling Moordhoek, over Marietje Kessels, presenteert Stichting Muziektheater Tilburg nu een nieuw historisch verhaal met een Tilburgs tintje. Hier adem ik vrij: een muziektheatervoorstelling over Koning Willem II, vanuit de ogen van zijn vrouw Anna Paulowna.

• muziek: Ron Antems | tekst: Michelle van Daalhoff

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's