Toneelgroep Oostpool & Adelheid Roosen

God is een moeder

toneel
Locatie: schouwburg toneel op toneel
di 4 feb 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.

NRC Next
God is een Moeder is een strijdlustige zoektocht naar begrip en familiegevoel. Lees recensie
Trouw
Collageachtige voorstelling over de ouder-kindrelatie en over de druk van religie op die band. Lees recensie
Teaser God is een Moeder
Toneelgroep Oostpool | theaterseizoen 19|20

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's