Nicht Mehr Hier

PRJCT Amsterdam, Maarten Engeltjes & Andreas Wolf

klassieke muziek
Locatie: concertzaal
do 10 okt 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Barokorkest PRJCT Amsterdam, countertenor Maarten Engeltjes en bas Andreas Wolf brengen de mooiste aria’s van Bach. 

De schoonheid van Bachs aria’s is met geen pen te beschrijven. Vooral wanneer het thema de dood is, zoals in de cantate Ich habe genug. In Bachs leven was de dood alomtegenwoordig. Als klein jongetje wordt Bach wees, hij verliest zijn eerste vrouw op jonge leeftijd en maar liefst negen van zijn kinderen sterven voor hun tiende levensjaar. Rouw en de dood zijn wellicht geen voor de hand liggende thema's voor twee jonge zangers en een nóg jonger ensemble. Zij willen zich juist verwonderen over de schoonheid van het leven. En is dat niet wat Bach ons juist probeert te vertellen met zijn ongekend mooie en troostende melodieën?

• countertenor: Maarten Engeltjes | bas: Andreas Wolf | viool & concertmeester: Catherine Manson | barokorkest: PRJCT Amsterdam
• programma o.a.: J.S. Bach: BWV 82 ‘Ich habe genug’ voor bas, BWV 1060 Concerto in c voor viool & hobo | Buxtehude: Klaglied

de Volkskrant
In de fraaie selectie aria’s uit Bach-cantates geven de musici alle ruimte aan Engeltjes, naar wiens stem je wilt blijven luisteren. Hoogtepunt: de afsluiter Schläfert aller Sorgenkummer uit cantate 197..." (over de cd Bach: Forgotten Aria's)
De Standaard
Engeltjes zingt ze met een ongelofelijk gevoel voor tekst, een brandzuivere timing en een geluid zo helder als de sterren aan een koude winterhemel ..." (over de cd Bach: Forgotten Aria's)
Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam - Cum Dederit - Vivaldi - Podium Witteman
Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam, J.S. Bach, Forgotten Arias: making of the album

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's