Opera Zuid

A Midsummer Night's Dream

opera
Locatie: schouwburg
do 21 mei 2020 start 20:00 einde 20:15 pauze nog niet bekend

Liefde is een werkwoord. Dat zal elke geliefde geweten hebben in A Midsummer Night’s Dream. In Benjamin Brittens bedwelmend magische opera ontaardt een ruzie tussen de elfenkoning Oberon en zijn echtgenote in geknoei met toversap. Het sap maakt een slapende smoorverliefd op de eerste die deze bij het ontwaken ziet. Onbedoeld ruilen er zo partners van plaats en ontstaat er zelfs een nieuw paar. Het gevolg? Liefdespijn of lollig gekibbel voor de één, terwijl anderen totaal losgaan in liefdesavonturen.

Benjamin Britten en zijn partner, de tenor Peter Pears, bewerkten samen de gelijknamige romantische komedie van Shakespeare en maakten er een feeërieke en kleurrijke opera van. De geprezen regisseur Ola Mafaalani maakte zes jaar lang furore als artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Met haar regie van A Midsummer Night’s Dream beleeft ze bij Opera Zuid haar operadebuut!

• Engels gezongen, met Nederlandse boventiteling

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's