OPERA2DAY

Opera Melancholica

opera
Locatie: schouwburg
za 29 feb 2020 start 20:15 einde 22:15 pauze nee

OPERA2DAY en het New European Ensemble heten je welkom in het anatomische theater van de psyche. Hier worden schedels gelicht… Met minimal music van componist Philip Glass, een verhaal van ‘master of the macabre’ Edgar Allen Poe en een choreografie van Scapino Ballet Rotterdam ervaar je fantastische visioenen live in het theater. Centraal staat de Nederlandse première van Philip Glass’ meeslepende opera The Fall of the House of Usher, met een portret van de melancholische en overgevoelige Roderick Usher uit het verhaal van Edgar Allan Poe. 
 
OPERA2DAY, dat afgelopen seizoen het land veroverde met Vivaldi: Dangerous Liaisons, werkt opnieuw samen met het New European Ensemble. Hun Hamlet (Theaterkrant *****) werd genomineerd als “meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar” (VSCD) en “Opera van het Jaar” (Place de l’Opéra).

tip Een half uur voorafgaand aan de voorstelling wordt in de schouwburgzaal al muziek gespeeld van Glass, dus kom wat eerder! 

Place de l'Opera
Totaaltheater (...) Een enerverende avond vol verrassingen (...) OPERA2DAY voegt met deze productie een nieuw succesnummer toe aan een inmiddels imposante lijst.
NRC
Het altijd avontuurlijke gezelschap OPERA2DAY beziet Philip Glass door een psycho-analytische
bril.
Opera Gazet
IJzersterke beelden, zo sterk dat je de geur van verrotting en vergankelijkheid bijna kunt ruiken. Het
spookt, leeft, verbijstert en grijpt naar de keel.
Opera Melancholica (OPERA2DAY) Teaser
OPERA2DAY - Opera Melancholica trailer (2020)