De Toneelmakerij & Silbersee

De Toverfluit (7+)

jeugd & familie
Locatie: schouwburg
za 16 nov 2019 start 19:30 einde 21:00 pauze nee

De Toverfluit (Die Zauberflöte) is de bekendste opera ever! De aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien. In deze Toverfluit woedt een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort neer in een vergeten deel van ons melkwegstelsel. Daar ontmoet hij sterrenvanger Papageno. Samen gaan ze op avontuur om een prinses te redden. Een volstrekt eigenwijze versie van Mozarts meesterwerk. Zo gaaf: klassiek, rap, dans en beatbox in één magische voorstelling per tutta la famiglia!

• regie: Paul Knieriem | libretto: Daniël van Klaveren | muziek, zang & spel: Nadia Amin, Viola Cheung, Genevieve Murphy e.v.a.

Theaterkrant
De muziek van Mozart blijft wel degelijk overeind, mooi gezongen, tussen allerlei vormen van popmuziek, rap en breakdance. Lees recensie
Het Parool
Vanuit de gedachte dat Mozart zelf ook hield van vernieuwing - in zijn eigen Toverfluit paarde hij klassieke aria's en koorpartijen aan volkse melodieën - werd zijn opera grondig afgestoft. Popmuziek sloop de compositie binnen en Papageno blijkt plots een lekker potje te kunnen beatboxen. Tegelijkertijd bleven de beroemde aria's van Pamina en Nacht behouden, wondermooi vertolkt door de sopranen Meneka Senn en Viola Cheung.
Teaser De Toverfluit
De Toneelmakerij en Silbersee - De Toverfluit

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's