HZT, BOG & Nineties Producties

Under Pressure

Stadsgezelschap Het Zuidelijk Toneel
toneel
Locatie: schouwburg
wo 29 jan 2020 start 20:15 einde 22:15 pauze nee

Groei is de norm. Stilstand de dood. Of in ieder geval de vergetelheid... Van persoonlijke ontwikkeling tot de wereldeconomie. Wat niet groeit, doet niet mee. Terwijl de hele planeet op het randje van een burn-out hangt, beklimmen theatermakers Benjamin Moen en Yannick Noomen de grootste podia van Nederland om samen met toetsenist, componist en producer Niels Broos de tijdgeest te bezingen.

BOG. en Nineties maken met Under Pressure hun Grote Zaal debuut. Het mantra van eeuwige groei geldt immers ook voor carrières in het theater. Wees getuige van deze ietwat ijdele maar oprechte poging van twee jonge mannen om de druk van de ketel te halen door de vrijheid opnieuw uit te vinden, de mensheid te verlossen van het neoliberale nutsdenken en ondertussen zichzelf het firmament van theatergrootheden in te katapulteren. Of zij zich tijdens deze tour de force verslikken in de grootte van de zaal, hun zelfopgelegde ambities en hun wankele Westerse idealen, zal pas blijken op het podium.

scènes
De innemende jongens gaan met veel bravoure en leuke pesterijtjes het publiek te lijf in een associatieve voorstelling die vooral erg komisch is. Lees recensie
De Volkskrant
Under Pressure is een feest der mogelijkheden. Lees recensie
Eindhovens Dagblad
Under pressure heeft een mooie spanningsboog. Na het rustige begin verhoogt Broos het tempo
van de muziek en gaan Noomen en Moen volledig los. Steeds bonter wordt het. Met veel bravoure
stormt het trio door het stuk.
Lees recensie
Theaterkrant
Moen en Noomen spelen slim met clichébeelden en
effectbejag en laten in deze humoristische, ijzersterke opening zien hoe fantasierijk ze zijn.
Lees recensie
Under Pressure