NTGent

Rijgen

toneel
Locatie: schouwburg
vr 22 nov 2019 start 20:15 einde 21:55 pauze nee

In Rijgen, gebaseerd op de befaamde klassieker over liefde en seksualiteit van Arthur Schnitzler, verleiden de acteurs elkaar op het toneel. Ze fantaseren over tragikomische liefdessituaties, citeren uit smeuïge popsongs en erotiserende teksten van Roland Barthes, Alain Badiou, Srećko Horvat, Julia Kristeva en Luce Irigaray, hitsen het publiek op en toveren een blos op je wangen.

Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht staan bekend om hun herinterpretatie van klassiekers uit de Westerse canon. Met Rijgen weten ze een sensuele voorstelling te maken, waarin maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie hand in hand gaan. 

• concept: Joachim Robbrecht & Sarah Moermans | spel: Arianne van Vliet, Peter Seynaeve & Louis van der Waal | tot stand gekomen met steun van de Belgische Tax Shelter

NRC Handelsblad
Ondanks de vluchtige structuur en de komische ondertoon van tekst en spelintenties, waakt de voorstelling voor gemakkelijke banaliteit. De personages worden met compassie vormgegeven en in elke ontmoeting wordt daadwerkelijk iets integers uitgezocht. Lees recensie
De Volkskrant
Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling. Lees recensie
Het Nieuwsblad
Liefde in al haar gedaanten (...) een bijzonder grappig stuk (alle pluimen naar het fantastische acteurstrio Peter Seynaeve, Ariane Van Vliet en de Nederlander Louis van der Waal), en ook doorleefd en menselijk.
De Standaard
Hun hilarische spel - nu eens ludiek, dan weer kinky - is een genot om naar te kijken (...) De verdienste van Rijgen is dat het zelfs in de meest controversiële relaties de genegenheid en onzekerheid weet te leggen die elke liefde typeert. Misschien is dat wel de eerlijkste manier om taboes te tackelen.
Trouw
De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag Rijgen best taboedoorbrekend heten.
Trailer Rijgen

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's