Gospel Baroque

Hallelujah!

klassieke muziek
Locatie: concertzaal
za 30 nov 2019 start 20:30 einde 22:00 pauze nee

Het London Community Gospel Choir is een van de bekendste gospelkoren ter wereld. Het koor trad op met artiesten als George Michael, Madonna en Eric Clapton. Nu staat het koor in onze concertzaal samen met de musici van Holland Baroque, voor een ontmoeting tussen de energieke koormuziek van Händel en de uitbundige samenzang van de gospel. Een aanstekelijk en swingend concert, zo vlak voor de feestmaand, met op het programma o.a. Hallelujah uit Messiah van Händel en gospel traditionals.

• Holland Baroque | countertenor: Alex Potter | London Community Gospel Choir | musici Koninklijk Conservatorium Den Haag 


de Volkskrant
Händel door het London Community Gospel Choir, dat levert een bevlogen, swingende en wervelende avond op (...) Het is de afsluiting van een duizelingwekkende avond. Er wordt gezongen over geloof en liefde, en dat krijgen we.
NRC
Barok-gospel: hemels verbond (...) Dat muziek ook in de concertzaal kan verbinden, bleek zaterdagavond in het Muziekgebouw, waar Holland Baroque de handen ineensloeg met het London Community Gospel Choir. Op papier een curieuze combinatie. In klinkende praktijk een match made in heaven, zo bleek vanaf de krachtige, trotse koorinzet in Händels Zadok The Priest.
Gospel Baroque - teaser
Gospel Baroque on tour on tour 27 nov - 8 dec 2019.
Gospel Baroque: reacties uit het publiek - premiere 6 juli