Thomas Erdbrink

Onze man in Teheran

met een scherpe blik T*Approved theatercollege
wo 29 sep 2021
start 20:30 einde 22:30 pauze ja locatie concertzaal

Van geen land ter wereld bestaan zulke uiteenlopende beelden als van Iran. Het is het land van strenge islamitische moraalpolitie én van al die plastisch chirurgen. Het is het land van geestelijken die de touwtjes in handen hebben, maar ook van de vele jonge hippe vrouwelijke studenten. Het is het land dat door Trump als grootste sponsor van terrorisme in de wereld werd genoemd en tegelijkertijd, net als het Westen, vecht tegen IS. Maar wat is het echte Iran? En hoe ontwikkelt het land zich verder?

In een persoonlijk theatercollege schets correspondent Thomas Erdbrink zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Aan de hand van eigen foto’s en vlogbeelden laat hij zijn Teheran zien. Ook duidt hij de politieke situatie in het land en de relatie tussen het Westen en het Iraanse regime. Komen de Iraanse jongeren in opstand tegen de mullahs? 

Thomas Erdbrink was jarenlang Iran-correspondent voor o.a. de NOS, Volkskrant en The New York Times. Hij schreef de boeken Onze man in Teheran en Gelukkig nog altijd onze man in Teheran en maakte voor de VPRO de bekroonde gelijknamige televisieseries.