Cappella Neapolitana & Giovanni Sollima

Stabat Mater

klassieke muziek
Locatie: concertzaal
vr 31 jan 2020 start 20:30 einde 22:25 pauze ja

O sole mio? Het beroemdste liefdesliedje uit Napels. Het conservatorium? Een ‘uitvinding’ uit Napels. Dus, Napoli: cittá della musica! Deze avond horen we topcellist Giovanni Sollima en Cappella Neapolitana in een geheel Napolitaans concert. Voor de pauze het ‘wereldlijke deel’ met Napolitaanse muziek uit de achttiende eeuw, plus een werk van Sollima zelf. Het ‘geestelijke deel’ na de pauze bestaat uit het beroemdste Stabat Mater aller tijden, dat van Napolitaanse godenzoon Pergolesi. In de achttiende eeuw het meest uitgevoerde geestelijke werk, waar Bach – puur uit bewondering – zelfs een Duitse versie van maakte.

Giovanni Sollima won vorig jaar de Anner Bijlsma Award. Maarten Mostert, artistiek directeur van de Cello Biënnale Amsterdam: “Giovanni Sollima is een vrije geest, kunstenaar in hart en ziel. De man is tamelijk geniaal, een ongelooflijk cellist, componeert, speelt met Yo-Yo Ma, doet maffe dingen als spelen op een cello van ijs, zet steden op zijn kop met zijn project 100Cellos, is het grote voorbeeld voor jong talent en is ook nog een zeer innemend mens.”

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's