Dangerous Liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

toneel
Locatie: schouwburg
wo 29 apr 2020 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. In Dangerous Liaisons bespelen ze elkaar als graaf Valmont en markiezin de Merteuil, in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Hoewel gebaseerd op de briefroman uit de achttiende eeuw en de verfilming uit 1988, is deze toneelbewerking eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Het levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #MeToo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

• regie: Nina Spijkers | spel: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaar, Hanna van Vliet & Judith Noyons

Dangerous Liasons (teaser)

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's