Akram Khan Company

Outwitting the devil

dans
Locatie: schouwburg
di 21 jan 2020 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

De Engelse choreograaf Akram Khan geldt als de absolute wereldtop in de hedendaagse dans. Al jaren wordt hij beschouwd als een van de meest toonaangevende choreografen van deze tijd en wordt hij geroemd als visionair. In zijn werk mengt Khan onbevreesd de klassieke Aziatische dansvormen waarin hij is opgeleid met moderne dansstijlen. Voortdurend zoekt hij nieuwe vormen, altijd herkenbaar door zijn verfijnde bewegingstaal.

Voor Outwitting the devil liet Khan zich inspireren door een radicale herinterpretatie van Het Laatste Avondmaal, genaamd The First Supper van de Australische Susan White. Het breekt met het originele werk door dertien vrouwen te tonen: een Aboriginal-vrouw als Christus, de enige blanke vrouw als Judas. Met zijn ensemble van zes dansers toont ook Khan dat je in de kunst elke regel mag breken en elke verwachting mag overtreffen. Outwitting the devil zal nog lang op je netvlies gebrand blijven.

de Volkskrant (over vorige voorstelling)
"Een vuurwerk van beweging en klank. De dansers excelleren. Wat een intrigerende taal en fantastische beheersing!"
Outwitting the Devil / Akram Khan Company production trailer

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's