Akram Khan Company

Outwitting the devil

dans
Locatie: schouwburg
di 21 jan 2020 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

De Engelse choreograaf Akram Khan behoort tot de absolute wereldtop in de hedendaagse dans. Al jaren wordt hij beschouwd als een van de meest toonaangevende choreografen van deze tijd en wordt hij geroemd als visionair. In zijn werk mengt Khan klassieke Aziatische dansvormen met moderne dansstijlen. Voortdurend zoekt hij nieuwe vormen, altijd herkenbaar door zijn verfijnde bewegingstaal.

Zijn nieuwste voorstelling Outwitting the devil zit vol betekenis. Akram Khan zegt erover: “We zijn zelf de duivel. We zijn de eerste generatie die weet dat ze bezig is de planeet te vernietigen. En de laatste generatie die er nog iets aan kan doen.” Voor zijn voorstelling herleest hij het 4000 jaar oude Gilgamesj-epos, geschreven op kleitabletten, als een parabel voor de moderne mens. Khan koos het fragment waarin koning Gilgamesj op één van zijn reizen arriveert bij een schitterend woud. Hij vernietigt het hele bos om de demonische bewaker ervan te kunnen doden. Khan en de zes dansers gaan op zoek naar fragmenten van verloren kennis en de verhalen van gevallen goden. Outwitting the devil zal nog lang op je netvlies gebrand blijven.

de Volkskrant (over vorige voorstelling)
Een vuurwerk van beweging en klank. De dansers excelleren. Wat een intrigerende taal en fantastische beheersing!
Outwitting the Devil / Akram Khan Company production trailer
Le Monde (over Outwitting the devil)
De dansers, allen uitzonderlijk, zijn afkomstig uit verschillende culturen en stijlen: hedendaags, Indiaase dans, klassiek en hiphop. Gracieus, dierlijk en scherp. De dans verhaalt over opoffering en wraak.
de Volkskrant (over Outwitting the devil)
Outwitting the devil lijkt zwanger van (goed verstopte) betekenis. Gelukkig heeft Khan weergaloze performers tot zijn beschikking (...) die een intense voorstelling weten te maken.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's