Noord Nederlands Toneel & KVS

Dear Winnie

toneel
Locatie: schouwburg
za 14 dec 2019 start 20:15 einde 22:15 pauze nee

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer offer je je persoonlijkheid op voor een groter verhaal? In Dear Winnie worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora verbonden met dat van Winnie Mandela. Een voorstelling met veel muziek vol kracht, hoop en strijdlust. 

Voor regisseur en zoon van een ANC-strijder Junior Mthombeni staat Winnie Mandela symbool voor een progressieve kracht binnen het door apartheid verdeelde Zuid-Afrika. Nu onbegrip tussen bevolkingsgroepen steeds hoger oploopt en een grijs gebied tussen goed en fout bijna niet meer lijkt te bestaan, vindt hij de tijd rijp om Winnie Mandela als inspiratiebron op het toneel te zetten.

• regie: Junior Mthombeni | tekst: Fikry El Azzouzi | cast: Tutu Puoane, Jade Wheeler, Gloria Boateng, Mahina, Alesandra Seutin, Ntjam Rosie e.a. | muziek: Cesar Janssens

•  This performance is multilingual with Dutch and English surtitles in every venue. So language is not a problem.

NRC
Het levert sterke scènes op, waaronder een intelligente omkering van racistische mechanismen. Lees recensie
Dagblad van het Noorden
Een spetterende voorstelling. Lees recensie
De Volkskrant
originele, en bij vlagen schitterende voorstelling, die inhoudelijk op bepaalde momenten behoorlijk ongemakkelijk is. Lees recensie
Dear Winnie, rehearsals - NNT + KVS + Jr.cE.sA.r.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's